puszka.pl - pysznie!

Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka zielonego


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

główka kapusty pekińskiej,
ogórek zielony,
sól,
pieprz,

sos:
15 ml sosu sojowego,
1 łyżeczka cukru,
ząbek czosnku,
łyżka oleju sezamowego.

Przygotowanie:

Kapustę sparzyć gorącą wodą (około 2 minut). Osuszyć i pokroić w wąskie paseczki. Ogórek zielony pokroić także w wąskie paseczki, wymieszać z kapustą, posypać solą i pieprzem.

sos: polączyć razem wszystkie składniki sosu, polać surówkę i odstawić na 2 godziny w temperaturze pokojowej.

Smacznego!
Nadesłał(a) ~Ewa, dnia: 2003-01-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis od mamy

Twoje zapiski: