puszka.pl - pysznie!

suszone skórki jabłkowe - bez suszarki do owoców

moja mama miała duzo owocow, więc suszyłam skorki od jablka na blasze i dodawalam np. do herbatki i miety - pycha!! można dodawac zarówno do herbaty czarnej, zielonej, ziołek. swietne do past, budyniow, deserow itd.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

jabłka - inne niz papierowki

Przygotowanie:

co do skorek to wybrac z jablek innych niz papierowki, musza byc dobrze umyte. dobrze jest wiedziec, ze sa nie pryskane, wiec najlepiej aby pochodziły z pewnego zrodła.

pokroic je drobno i szuszyc w piekarniku najlepiej przez pare dni. później trzymac w woreczku lniamym albo puszcze z dziurkami - żeby się nie zepsuły.
Nadesłał(a) arleta, dnia: 2003-01-09 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: w tym roku zrobiłam eksperymentalnie

Twoje zapiski: