Placki ziemniaczane z otrębami owsianymi
Basia: "Wczoraj na kolację robiłam placki ziemniaczane. Ponieważ zawsze wsypywałam zbyt dużo mąki, teraz postanowiłam nie dać jej wcale. Zamiast tego sypnęłam otrąb. W smaku nie było ich czuć, nie drapały w podniebienie ani nic z tych rzeczy, a ja miałam błogą świadomość, że zrobiłam przyjemne z pożytecznym - przyjemne jedzonko i pożyteczne dla brzusia otręby ;-)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
ziemniaki
2 jajka (w wersji wegańskiej można je pominąć lub zastąpić 2 łyżkami mąki sojowej lub 1-2 płaskimi łyżkami mąki ziemniaczanej)
cebula
ok. szklanki otrąb owsianych
sól
ew. pieprz
olej do smażenia
Przygotowanie:
Do startych ziemniaków dodałam 2 jajka, zalewając się łzami starłam dużą cebulę i sypnęłam ok. szklanki otrąb owsianych.
Twoje zapiski: