puszka.pl - pysznie!

Placki ziemniaczane z otrębami owsianymi

Basia: "Wczoraj na kolację robiłam placki ziemniaczane. Ponieważ zawsze wsypywałam zbyt dużo mąki, teraz postanowiłam nie dać jej wcale. Zamiast tego sypnęłam otrąb. W smaku nie było ich czuć, nie drapały w podniebienie ani nic z tych rzeczy, a ja miałam błogą świadomość, że zrobiłam przyjemne z pożytecznym - przyjemne jedzonko i pożyteczne dla brzusia otręby ;-)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ziemniaki
2 jajka (w wersji wegańskiej można je pominąć lub zastąpić 2 łyżkami mąki sojowej lub 1-2 płaskimi łyżkami mąki ziemniaczanej)
cebula
ok. szklanki otrąb owsianych
sól
ew. pieprz
olej do smażenia

Przygotowanie:

Do startych ziemniaków dodałam 2 jajka, zalewając się łzami starłam dużą cebulę i sypnęłam ok. szklanki otrąb owsianych.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-01-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis podała Basia

Twoje zapiski: