puszka.pl - pysznie!

Sos żurawinowy

Krysia Thompson: "Dobre do sera i innych rzeczy (zdaje mi się, że ludzie jedzą brie albo camembert z borówkami), może i do orzechowego klopsa też pasuje..."


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

żurawiny
suszone owoce - najlepiej mieszanka egzotyczna minus kokos plus rodzynki, czyli np. może to być suszona papaja, ananas, morele i rodzynki, ale wystarczą też same morele i rodzynki

sok pomarańczowy - trochę, żeby się nie przypalało
cukier (można zastąpić np. fruktozą lub słodem) - do smaku
rozmaryn

Przygotowanie:

Do garnka wrzuć wszystko (rozmaryn albo w listkach albo całą gałązkę, którą się potem wyjmuje). Duś aż borówki się rozlecą, susz zmięknie, cukier rozpuści, a wszystko nabierze przepięknego kolorku.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-01-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis podesłała mi Krysia Thompson

Twoje zapiski: