puszka.pl - pysznie!

Kluski z płatków owsianych


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

400 g płatków owsianych
1 szklanka mleka
ok. 150 g mąki
3 jaja
sól

Przygotowanie:

Płatki zalewamy wrzącym mlekiem (można dodać trochę wody), mieszamy i pozostawiamy do napęcznienia.

Po 30 minutach do płatków dodajemy mąkę, jaja, sól i wyrabiamy ciasto. Kluski kładziemy łyżką na osoloną, wrzącą wodę.

Po ugotowaniu polewamy np. stopionym masłem lub sosem pomidorowym. Doskonałe z kefirem.
Nadesłał(a) Renata, dnia: 2000-08-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" Wanda Kosiorek, Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia"

Twoje zapiski: