1/2 kg pieczarek
1 naprawdę duża cebula
1/2 kostki masła
100 ml wody
sól
pieprz
Przygotowanie:
Obrać pieczarki ze skórki i pokroić w ćwiartki. Cebulę pokroić w kostkę średniej wielkości.
Masełko rozpuścić na patelni, wrzucić cebulę i poczekać aż się "zeszkli". Wówczas dodać pieczarki, wodę, posolić i popieprzyć według uznania. Całość dokładnie wymieszać, przykryć pokrywką i dusić ok. 10 minut. Na końcu dusić bez pokrywki ok. 5 minut.
Wskazówki i uwagi:
Sugestia podawania: rewelacyjnie smakują z ryżem ciemnym, aczkolwiek można podać też je z kaszą lub ziemniaczkami lub nawet jako przystawkę, mniam mniam.
Nadesłał(a) ~Ewa,
dnia: 2003-01-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: moja mama