puszka.pl - pysznie!

Kanapka z awokado

W oryginale ten przepis dostałam od mojej siostry... Tyle, że ona stosowała go na świeżych kajzerkach. Po drobniutkiej modyfikacji okazało się, że z chlebem razowym smakuje równie wyśmienicie :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

kromka chleba (razowca)
awokado
sól

Przygotowanie:

Na kromkę chleba smarujemy miąższ z awokado (dowolna grubość... ja preferuję np. więcej :)) i posypujemy solą. Smacznego! :)

Wskazówki i uwagi:

Im dłużej chleb będzie "nasiąkał" awokado, tym lepiej... Można np. kanapkę przygotować rano... a zjeść w porze lunchu.
Nadesłał(a) MacAgga McP, dnia: 2003-01-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: moja siostra (a ona od znajomych ;))

Twoje zapiski: