puszka.pl - pysznie!

Sos do spaghetti z białą fasolką


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

puszka białej fasolki (taka gotowana też może być)
2 ząbki czosnku
2 liście laurowe
2 pomidory - świeże lub odsączone (takie wyjęte z puszki)
olej z oliwek do smażenia

Przygotowanie:

Posiekany czosnek wrzucamy na zimny olej, podgrzewamy żeby się tylko delikatnie ozłocił. Potem wrzucamy pokrojone pomidory i przez chwilę dusimy.

Dodajemy odsączoną i wypłukaną fasolkę. Do tego sól i trochę wody - tyle, żeby przykryło fasolkę. Dusimy na wolnym ogniu przez jakieś 10 min.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-02-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia; przepis otrzymany od koleżanki podała Katarzyna Mikołajczyk

Twoje zapiski: