puszka.pl - pysznie!

Sałatka z fasolki i kukurydzy z cebulą i przesmażonym czosnkiem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

fasolka biała (może być z puszki)
puszka kukurydzy
ew. pomidory (w sezonie)
czosnek
odrobina oleju do smażenia
cebula

przecier pomidorowy
ocet winny
oliwa z oliwy
sól
pieprz
ew. inne przyprawy wg. smaku

Przygotowanie:

Fasolkę ugotować i przestudzić, a jeśli używamy fasolkę z puszki, do odsączyć z zalewy. Czosnek wrzucić na zimny olej i podsmażać aż się lekko zrumieni.

Wymieszać fasolkę, drobno posiekaną cebulę i resztę składników. w sezonie można dodać pokrojone w kosteczkę pomidory.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-02-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie przepisu podanego na pl.rec.kuchnia przez "Katarzyne Nowak"

Twoje zapiski: