puszka.pl - pysznie!

Sałatka makaronowa z selerem naciowym

Magda: Uwielbiam tę sałatkę.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

makaron penne, najlepiej w 3 kolorkach
3 pomidory
papryka zielona, czerwona, żółta
oliwki czarne i zielone
seler naciowy

sos winegret:
oliwa
sól
pieprz
sok z cytryny

Przygotowanie:

Ugotować makaron al dente (ja gotuję prawie cała paczkę, a co!). W międzyczasie pokroić sparzone i obrane pomidory, papryki, oliwki, seler. Wymieszać z makaronem.

Polać sosem, wymieszać, wstawić do lodówki na 2 godz. Smacznego!
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-02-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis podała Magda S

Twoje zapiski: