opakowanie kotletów sojowych
mleko kokosowe - pół szklanki albo śmietana (jak nie ma tego mleka)
kostka rosołowa wege
przyprawa curry pół łyżeczki
pieprz, sól, afasoityda albo cebula, imbir w kłączu w zależności jak kto lubi (samemu zdecydowac ile)
olej
Przygotowanie:
Kotlety ugotować w garnku, odcedzić i pokroić w małe kawałki i podsmażyć na oleju. Do rozgrzanego woka albo garnka wlać olej. Wrzucić sól, pieprz, obrany i pokrojony imbir oraz afasoitydę,
na końcu curry. Wlać mleko, wrzucić kotlety i zalać wcześniej rozrobionym rosołem wege. Dusić z 10 minut.
Nadesłał(a) arleta,
dnia: 2003-04-06 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.