puszka.pl - pysznie!

Pasta z tofu fety z cebulką i natką

Bardzo smaczna do smarowania chleba. Nadaje się na przyjęcia (wtedy ilość składników należy podwoić). Podawać dzieciom starszym, które lubią ostre i słone :-) Jest to "uboższa" wersja pasty z ogórkiem kiszonym, ale równie smaczna :-)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

2 op. tofu fety
1 cebula
1 pęczek natki pietruszki
papryka ostra lub pieprz
olej lniany w ilości dużej (kilka łyżek)

Przygotowanie:

Tofu z olejem ugnieść widelcem. Cebulkę i natkę drobno pokroić. Wymieszać z pastą i przyprawić.
Nadesłał(a) magda firlit, dnia: 2003-04-03 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: