puszka.pl - pysznie!
Pasta z tofu fety z cebulką i natką
Bardzo smaczna do smarowania chleba. Nadaje się na przyjęcia (wtedy ilość składników należy podwoić). Podawać dzieciom starszym, które lubią ostre i słone :-) Jest to "uboższa" wersja
pasty z ogórkiem kiszonym
, ale równie smaczna :-)
pasty na słono
Dla dzieci po 12 mies. życia
Rodzaj diety:
wegańska
Składniki:
dla 6 osób
2 op. tofu fety
1 cebula
1 pęczek natki pietruszki
papryka ostra lub pieprz
olej lniany w ilości dużej (kilka łyżek)
Przygotowanie:
do 15 min.
Tofu z olejem ugnieść widelcem. Cebulkę i natkę drobno pokroić. Wymieszać z pastą i przyprawić.
Nadesłał(a)
magda firlit
, dnia: 2003-04-03 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Twoje zapiski: