puszka.pl - pysznie!

"Kaszka" z płatków owsianych i prażonego słonecznika

Ja przygotowuję sobie zapas mielonego słonecznika i dzięki temu (w razie braku czasu) na zawołanie mam gotowy, szybki posiłek.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

słonecznik
płatki owsiane lub inne zbożowe
sól

Przygotowanie:

Słonecznik uprażyć na patelni, lub w piekarniku (ale nie za bardzo). Następnie zemleć ziarna w młynku do kawy.

4 czubate łyżki zmielonego, uprażonego słonecznika wsypać do garnuszka, dodać trochę płatków zbożowych, soli i zalać gorącą wodą. Po ok. 10 minutach "kaszka" jest gotowa do spożycia.

Wskazówki i uwagi:

Najlepiej smakuje "na gęsto" - odpowiednia ilość wody.
Nadesłał(a) xeen, dnia: 2003-03-18 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: