puszka.pl - pysznie!

Pasta sezamowo-daktylowa do kanapek, tostów, naleśników

GzyraKi: "Pasta jest szybka i prosta w robocie. Jest (wybaczcie słowo) bos-ka! Ma silne właściwości uzależniające. Najlepiej sprawdza się do chleba chrupiącego z opiekacza. Ale gdyby naleśniki strzelić, też by było dobrze."


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

sezam
daktyle suszone - kilkanaście szt.
olej lniany lub woda

Przygotowanie:

Prażymy sezam na suchej patelni na lekko brązowo.

Bierzemy dobre naście daktyli suszonych, kroimy na kawałki, dodajemy uprażony sezam, całość miksujemy jak tylko się da. Przekładamy do naczynia, dodajemy oleju lnianego/wody do konsystencji smarowidła.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-04-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ircx.pl.polskavege, przepis podany przez GzyraKi

Twoje zapiski: