puszka.pl - pysznie!

Naleśniki z farszem marchwiowo-jabłkowo-pestkowym i polewą orzechową


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

naleśniki:
w najprostszej wersji: mąka, woda, sól, olej
można dodać mleko sojowe lub cynamon

farsz:
marchew
jabłko (można użyć musu z jabłek)
bakalie: orzechy (np. włoskie), suszone morele, pestki, nasiona, etc.
olej (ja dałam łyżeczkę)

polewa:
masło orzechowe
karob lub kakao
woda

Przygotowanie:

Smażysz naleśniki.

Na tarce z dużymi oczkami trzesz marchew i jabłko. Dodajesz posiekane orzechy, suszone morele, pestki, nasiona, etc. Całość dusisz w oleju i tak masz farsz.

Teraz jeszcze polewa: masło orzechowe + karob + woda, mieszać w dowolnych proporcjach aż do osiągnięcia zamierzonego efektu.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-04-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ircx.pl.polskavege, przepis podał Peyton (z drobnymi modyfikacjami)

Twoje zapiski: