Naleśniki z farszem marchwiowo-jabłkowo-pestkowym i polewą orzechową
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
naleśniki:
w najprostszej wersji: mąka, woda, sól, olej
można dodać mleko sojowe lub cynamon
farsz:
marchew
jabłko (można użyć musu z jabłek)
bakalie: orzechy (np. włoskie), suszone morele, pestki, nasiona, etc.
olej (ja dałam łyżeczkę)
polewa:
masło orzechowe
karob lub kakao
woda
Przygotowanie:
Smażysz naleśniki.
Na tarce z dużymi oczkami trzesz marchew i jabłko. Dodajesz posiekane orzechy, suszone morele, pestki, nasiona, etc. Całość dusisz w oleju i tak masz farsz.
Teraz jeszcze polewa: masło orzechowe + karob + woda, mieszać w dowolnych proporcjach aż do osiągnięcia zamierzonego efektu.
Twoje zapiski: