puszka.pl - pysznie!

Ciasto włoskie

Deuter: Łatwe i smaczniutkie, a co najważniejsze - zawsze się udaje.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kg jabłek
cynamon do smaku
45 dgk cukru
12 dkg rodzynek
12 dkg posiekanych orzechów włoskich
1 dkg proszku do pieczenia
1 dkg sody
0,5 kg mąki

Przygotowanie:

Jabłka posiekać drobno, dodać cynamon. Następnie cukier, rodzynki, orzechy, proszek i sodę. Wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec dodać mąkę.

Wąską dosyć wysoką foremkę wysmarować tłuszczem, posypać bułką tartą i wylać masę. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku (180-200 st. C) ok. 40 minut. Smacznego.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-04-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis podał Deuter (deuter77@poczta.onet.pl)

Twoje zapiski: