puszka.pl - pysznie!

Kalafior z pszenicą


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

2 male kalafiory
3 lyzki platkow owsianych
3 szkl. ugotowanej pszenicy
5 marchwi
1/2 malej puszki zielonego groszku
2 lyzki oleju sojowego lub slonecznikowego
macierzanka
tymianek
sol
natka

Przygotowanie:

kalafior podzielic na czastki, ugotowac w niewielkiej ilosci osolonej wody, odcedzic (wywaru nie wylewac). marchew starta na tarce o duzych oczkach i groszek udusic na oleju. platki owsiane zrumienic na patelni bez tluszczu. polaczyc ze szklanka wywaru z kalafiora, dodac przyprawy, zagotowac. wszystkie skladniki polaczyc, podgrzac. przed podaniem posypac natka. podawac z surowkami, ziemniakami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-04-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego

Twoje zapiski: