puszka.pl - pysznie!

Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

250 g soi
1/2 bułki
cebula
1-2 jaja
sól
pieprz
inne przyprawy
bułka tarta do panierowania
1 łyżka tłuszczu do smażenia

Przygotowanie:

Ugotować wcześniej namoczoną soję. Następnie zemleć w maszynce razem z namoczoną i odciśniętą bułką oraz obsmażoną cebulą. Wszystko razem zmieszać, dodać jajka, przyprawy i 2 łyżki wody.

Formować kotlety, obtaczać w tartej bułce, a następnie smażyć. Podawać z ziemniakami, makaronem oraz sosami.

Wskazówki i uwagi:

Soja jest z natury bardzo mdłym warzywem, dlatego zalecam dobrze przyprawić masę. Można też zrobić bardziej pikantny sos i wówczas nasza potrawa nabierze bardzo wysublimowanego smaku.
Nadesłał(a) teletubbies, dnia: 2003-04-29 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis autorstwa nieznanego

Twoje zapiski: