puszka.pl - pysznie!

Kasza jaglana z bakaliami i miodem

Kuchnia polska
Jest to wyjątkowo pożywny deser, a zarazem bardzo smaczny. Nie mam wyrzutów sumienia, jak go serwuję dzieciom.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

2 szklanki mleka
pół szklanki kaszy jaglanej
szczypta soli
łyżka masła
2 łyżki namoczonych wcześniej rodzynek
pół szklanki daktyli bez pestek drobno pokrojonych
miód pszczeli lub owocowy
mielony cynamon

Przygotowanie:

Do rondla wlewam mleko, dodaję masło i sól, doprowadzam do wrzenia i wsypuję kaszę, gotuję i odstawiam pod przykryciem aby "doszła". Dodaję bakalie, cynamon, mieszam. Podaję w czarkach do lodów, osobno w miseczce podaję miód do polewania.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-05-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Gotowanie to sztuka!

Twoje zapiski: