puszka.pl - pysznie!

Delikatne warzywa - brokuł, machew i pekinka jako potrawka

Dzieci to lubią :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 duży brokuł
4 sztuki marchew
białe, twarde części z kapusty pekińskiej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
sos sojowy
ew. pieprz czarny
olej do smażenia

Przygotowanie:

Brokuły obrać i zostawić tylko kwiaty (łodygi wykorzystać np.do zupy), marchew obrać i pokroić w paseczki, kapustę pekińską umyć, wykroić z liści białe części i poszatkować nie za drobno.

Warzywa podsmażyć: rozgrzać olej, wrzucić brokuły i marchewki, intensywnie mieszać. Na końcu dodać białe części z kapusty pekińskiej i parę kropel sosu sojowego, dla starszych dzieciaków i dorosłych można dodać też trochę pieprzu, mieszać. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą i na końcu dodać do potrawy, mieszać cały czas, aby się nie przykleiło. I uważać, aby nie wyszedł krochmal ;)
Nadesłał(a) arleta, dnia: 2003-05-20 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: