puszka.pl - pysznie!

Sałatka z grillowanej papryki z pomidorem i czosnkiem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

3 kolorowe papryki (zielona, czerwona i zółta)
1 pomidor
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
szczypta kminku (opcjonalnie)
oliwa

Przygotowanie:

Papryki zawinięte w folię aluminiową zgrillować. Obrać ze skórki (na ciepło bardzo łatwo odchodzi). Ostudzić. Wyjąć pestki i środki, opłukać zimną wodą. Pokroić w plasterki.

Dodać pokrojonego pomidora i rozgnieciony czosnek. Posolić, popieprzyć i posypać szczyptą kminku. Polać oliwą. Wymieszać i podawać.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-05-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 6/2003

Twoje zapiski: