puszka.pl - pysznie!

Bułka z grilla z serem pleśniowym


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

bagietka
masło
czosnek
Delikat(lub inna przyprawa uniwersalna)
pieczarki
rokpol lub gorgonzola
żółty ser
natka pietruszki

Przygotowanie:

Bagietka nacięta wdłuż, posmarowana masłem wymieszanym z czosnkiem i Delikatem (lub inną przyprawą uniwersalną), na to przychodzą pieczarki pokrojone w plasterki, pokruszony rokpol lub gorgonzola, starty żółty ser, posypane natką pietruszki i ponownie przyprawą.

Całą bułę zawijam w folię aluminiową i ok. 10 min. przypiekam na grillu, aż sery się roztopią.

Wskazówki i uwagi:

Paluszki lizać, tylko ze względu na aromatyczność sera i czosnku trzeba mocno potrawę "podlać", najlepiej piwkiem :)
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-06-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis wysłał(a): Agata

Twoje zapiski: