puszka.pl - pysznie!

Ryżowe śniadanie z owocem sezonowym i różnorodnymi bakaliami

Dla alergików.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ryż basmati
owoc sezonowy
zgniecione płatki migdałowe
wiórki kokosowe
pokrojone drobno rodzynki
pokrojone drobno suszone morele
łyżka sezamu
zgniecione pestki słonecznika
zgniecione pestki dyni
2 łyżki oliwy z oliwek
ew. rzeżucha do posypania

Przygotowanie:

Ryż wsypać do garnka, dorzucić pozostałe składniki oprócz oliwy, zalać wodą i ugotować na małym gazie, mieszając w jednym kierunku do chwili, gdy woda zostanie wchłonięta. Następnie dodać oliwę, całość lekko przestudzić, posypać drobno posiekaną rzeżuchą.
Nadesłał(a) jojo don huevo, dnia: 2003-06-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis z mojego opracowania Tydzień z życia alergika

Twoje zapiski: