Racuchy kukurydziano-gryczane z mlekiem kokosowym
Dla alergików.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
mus jabłkowy (można wykorzystać jabłka z kompotu)
mąka kukurydziana
mąka gryczana
mleko kokosowe
olej z pestek winogron
Przygotowanie:
Mleko kokosowe i mąkę gryczaną oraz kukurydzianą dokładnie wymieszać. Dodać mus jabłkowy, dodać tyle mąki kukurydzianej, by uzyskać konsystencję trochę gęstszą od normalnych naleśników. Dodać trochę oleju.
Maksymalnie rozgrzaną patelnię posmarować olejem i rozgrzać jeszcze bardziej, małą warząchwią rozlewać małe racuchy na patelni, smażyć przez ok. minutę, przewrócić na drugą stronę.
Sekret dobrego usmażenia tych racuchów leży w rozgrzanej patelni. W zasadzie musi się ona trochę nawet palić, inaczej racuchy rozpadną się.
Twoje zapiski: