2 jajka
2 łyżki mąki
1 łyżka cukru (istnieje wersja na ostro - wtedy 1 łyżeczka cukru)
1-1,5 łyżki przegotowanej wody
szczypta soli
Przygotowanie:
Jajka rozdzielić na białko i żółtko. Białko ubić na sztywną pianę. Podczas kręcenia dodać szczyptę soli.
Do żółtka wsypać mąkę, cukier oraz wodę. Wszystko razem wymiksować.
Do białka wlać żółtko; wymiksować i wlać na wcześniej rozgrzaną patelnię.
Gotowy Omlette najlepiej posmarować dżemem.
Życzę smacznego!!
Wskazówki i uwagi:
UWAGA! Gdy jest cukier Omlet szybko się przypala. Są także kłopoty z przewróceniem na drugą stronę!
Nadesłał(a) Domcia,
dnia: 2003-06-09 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.