Sałata z pomidorami, ogórkami, oliwkami i fetą
Walkie: "Super smakuje ze zrumienioną bagietką posmarowaną masłem czosnkowym."
Rodzaj diety: wegańska & RAW
Składniki:
sałata lodowa
3 pomidory
2 papryki żółte (te polskie)
3 ogórki gruntowe
oliwek zielonych tak z 1/3 słoika
tofu-feta lub (w wersji lakto-wege) ser feta
oliwa
pieprz ziołowy
pieprz czarny
tymianek
Przygotowanie:
Sałatę lodową poszarpać. Pomidory i papryki pokroić w kostkę. Ogórki w półplasterki, a oliwki w plasterki.
Wszystkie zielska władować do miski. Polać oliwą, ale tak troszkę. Popieprzyć i posypać tymiankiem (ja dałam sporo tego ostatniego).
2/3 sera feta wziąć do miski/garnuszka i pognieść widelcem, dodać oliwy trochę i utrzeć na konsystencję półpłynną. Polać jarzyny, wymieszać. 1/3 sera wziąć i pokruszyć i rzucić na wierzch. Jeść!
Twoje zapiski: