sałatka z kaszki kus-kus z dużą ilośćią pietruszki
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
1 szklanka zaparzonego kuskusu
sól
1/2 lyzeczki suszonej lub swiezej miety
1-2 peczki zielonej pietruszki
2 dosc drobno pokrojone zielone ogorki
oliwki zielone (opcjonalnie)
1 lyzka soku z cytryny
2 lyzki oliwy
ew. kilka kropli sosu Tobasco
Przygotowanie:
1 szklanka zaparzonego kuskusu - przed zalaniem posolic lekko i dodac pol lyzeczki suszonej miety. Jesli sie ma swieza, to oczywiscie dac taka, zamiast suszonej, wtedy dodac razem z pietruszka.
1-2 peczki zielonej pietruszki grubo posiekanej - lisci ma byc tylko troche mniej niz kuskusu
2 dosc drobno pokrojone zielone ogorki
oliwki zielone opcjonalnie - jesli bez oliwek to kuskus posolic troche bardziej
1 lyzka soku z cytryny - lub drobno pokrojone kiszone cytryny, ale z kupieniem moze byc problem ;-)
2 lyzki oliwy
Zamieszac, odstawic na pol godzinki do przegryzienia.
Jesli ktos lubi mozna dodac kilka kropli sosu Tobasco.
Twoje zapiski: