zupę tą należy podawać z pokroonymi w kostkę ziemniakami lub fasolką szparagową
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
dla 2 osób
100 g szpinaku(może być mrożony)
biała część z pora
1 cebulka
1 marchewka
1 ząbek czosnku
lubczyk
pieprz ziołowy
inne przyprawy ziołowe (np. bazylia, koper)
Przygotowanie:
Szpinak, cebulę, czosnek i pora drobno pokroić. Marchewkę zetrzeć na tarce. 0,5l wody zagotować z bulionem warzywnym, zdjąć z ognia, dodać przygotowane wcześniej warzywa i odstawić na 15 min. (najlepiej pod przykryciem, pod kołdrę).
Wskazówki i uwagi:
UWAGA! Czasami buliony (mimo że warzywne) zawierają inozynian sodu, który nie jest wegetariański - otrzymywany z kleju rybiego.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: 2003-07-07 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.