200 g boczniaków
1 cebula
olej/oliwa do smażenia
1/2 szklanki śmietany
1 łyżka mąki
sól
pieprz
natka pietruszki do posypania
Przygotowanie:
Grzyby umyć, pokroić w cienkie paseczki. Cebulę posiekać. Rozgrzać tłuszcz i włożyć grzyby z cebulą. Smażyć razem około 15 min.
Śmietanę rozmieszać z mąką, zalać nią grzyby. Doprawić do smaku solą i pieprzem, następnie całość przez chwilę poddusić. Podając grzyby posypać je posiekaną natką pietruszki.
Wskazówki i uwagi:
Boczniak znacznie zyskuje na smaku po krótkim obgotowaniu w wodzie przed przygotowaniem zasadniczej potrawy.
Nadesłał(a) Sunnta,
dnia: 2003-07-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ulotka w sklepie