puszka.pl - pysznie!

Pitta z serem feta po grecku


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

350 - 400 gramów sera feta pokrojonego w kostkę,
1 słoiczek oliwek,
pieprz,
1 filiżanki oliwy z oliwek,
mała cebula,
czosnek (świeży lub w proszku),
1 łyżeczka octu balsamicznego,
tymianek, sól,
sok z cytryny,
4 pitty

Przygotowanie:

Zmieszaj pieprz, oliwki, fete w salaterce. Dodaj oliwę z oliwek i delikatnie wymieszaj.
Dodaj pozostałe składniki i ponownie wymieszać
Dodaj przyprawy, przykryj i włóż do lodówki na kilka godzin
Ogrzej pittę, następnie nadziej sałatką. Podawaj jako przystawkę albo danie główne.
Nadesłał(a) admin, dnia: 2003-07-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis nadesłany przez przedstawiciela firmy Quality Goods, producenta pitty (www.pitta.pl)

Twoje zapiski: