puszka.pl - pysznie!

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

włoszczyzna
50 dag boczniaka
1 cebula

przypawa do zup
pieprz
imbir
ziele angielskie
gałka muszkatołowa
majeranek
liść bobkowy
papryka

ew. 1 łyżka oleju
ew. 1 łyżka mąki

Przygotowanie:

Włoszczyznę z cebulą ugotować w małej ilości wody, odcedzić, pokroić w kawałki, najlepiej w paseczki. Grzyby oraz cebulę również pokroić w paseczki i wrzucić razem do wywaru z włoszczyzną. Gotować przez 15-20 minut.

Dodać przyprawy do smaku. Z oleju i mąki zrobić zasmażkę, dodać do grzybów, dokładnie wymieszać i zagotować.

Wskazówki i uwagi:

Zwykle nie dodaję zasmażki.
Nadesłał(a) Sunnta, dnia: 2003-07-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: mama i babcia

Twoje zapiski: