puszka.pl - pysznie!

Sałatka z boczniaka z jabłkiem, papryką i pomidorem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

35 dag boczniaków świeżych lub kwaszonych
35 dag papryki świeżej lub konserwowej
1 cebula średniej wielkości
2 pomidory
1 jabłko
sok z cytryny
sól
cukier
1-2 łyżki oliwy bezwonnej
zielona pietruszka lub koperek

Przygotowanie:

Świeże boczniaki umyć, rozdrobnić i gotować do miękkości. Warzywa i jabłko oczyścić, osuszyć i rozdrobnić. Dodać oliwę, sok z cytryny, sól i cukier do smaku. Po dokładnym wymieszaniu wszystkich składników posypać posiekaną zieloną pietruszką lub koperkiem.
Nadesłał(a) Sunnta, dnia: 2003-07-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ulotka w sklepie

Twoje zapiski: