puszka.pl - pysznie!
Szybka pasta na kanapki (z fasolki konserwowej)
pasty na słono
Rodzaj diety:
wegańska
Składniki:
1/2 puszki RedKidney-a (czerwona fasolka)
łyżka majonezu (w wersji lakto-ovo) lub oliwy lub musztardy (w wersji wegańskiej)
posiekana natka pietruszki/ koperek
utłuczony zielony pieprz
sól
kolendra mielona (opcjonalnie)
Przygotowanie:
do 15 min.
- 1/2 puszki RedKidney-a ugnieść widelcem,
- dodać łyżkę majonezu (lub oliwy, lub musztardy),
- dodać posiekaną natkę pietruszki/koperku,
- doprawić utłuczonym zielonym pieprzem, solą, kolendrą.
Smarować kromki chleba - można jeszcze przesmarować musztardą jak ktoś lubi na ostro, położyć na to świeżego lub kiszonego ogóra. Smacznego
Nadesłał(a)
sowa
, dnia: 2003-08-04 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Twoje zapiski: