1 cukinia
kilka plasterków sera feta
2 pomidory
kilka oliwek nadzianych papryczką
olej do smażenia
pieprz "trzy kolory"
ew. sól
+ wykałaczki
Przygotowanie:
Cukinię kroimy na plastry grubości ok. 1 cm, oczywiście jej nie obieramy. Pomidory należy sparzyć i obrać ze skórki, fetę pokroić w cienkie plasterki.
Cukinię smażymy z obu stron na posmarowanej cienko oliwą patelni, najlepiej z "żeberkami", czyli gillowej. Można upiec na grillu. Odkładamy na bok, przesypujemy pieprzem, najlepiej bezpośrednio z młynka.
Na talerzu lub półmisku układamy plasterki cukinii, na każdy plasterek nakładamy ser feta, na wierzch plasterek pomidora, przekłuwamy wykałaczką z nabitą oliwką.
Nadesłał(a) bonnaa,
dnia: 2003-08-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pomysł mojego męża