Makaron ryżowy z warzywami, bambusem i grzybami mun
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
makaron ryżowy - wstążki
1 marchewka
2 młode cebulki odcięte od szczypiora
pół puszki pędów bambusa
kilka grzybów Mun
ząbek czosnku
olej
sos sojowy
Przygotowanie:
Makaron zalać wrzątkiem. Po 3 minutach jest już miękki. Grzybki też zalać wrzątkiem i gdy miękkie pokroić w wąskie paseczki. Na patelni rozgrzać trochę oleju. Dodać ok 3 łyżek sosu sojowego i wrzucić ząbek czosnku. Po chwili dodać pokrojoną w słupki marchew, pędy bambusa, pokrojoną w krążki cebulkę i grzybki. Smażyć około 2 minut. Wyjąć czosnek. Zmniejszyć gaz i dodać odsączony makaron. Dobrze przemieszać i pozwolić makaronowi przejść smakiem warzyw. Po ok minucie zdjąć z patelni.
Twoje zapiski: