puszka.pl - pysznie!

Ryż z patelni z kukurydzą (na szybko)

Potrawa ta jest bardzo sycąca. Zawsze ją robię gdy mam mało czasu, a jestem głodna jak wilk.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

torebka ryżu
puszka kukurydzy
trochę oliwy lub oleju do smażenia
kostka bulionowa, np. Delikat Knorra o smaku tymiankowym

Przygotowanie:

Rozgrzać olej wraz z kostką Knorra na patelni. Wsypać ryż i dolać trochę wody. Zamieszać. Jak zacznie bulgotać, wlewać dalej wodę (aż ryż stanie się miękki). Potem dodać odsączoną kukurydzę. Podgrzać ją i gotowe. Smacznego :)
Nadesłał(a) izoos, dnia: 2003-09-03 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: