czarna herbata (na pół litra wody)
2 łyżki miodu (oczywiście może być cukier)
ok. 2 łyżeczek startego, świeżego imbiru
pół cytryny
ok. 5 łyżek soku malinowego (lub syrop)
Przygotowanie:
Zaparzamy herbatkę (ja używam w torebce) i dodajemy do niej miód, starty imbir, wciskamy sok z cytryny i wlewamy soczek/ syrop.
Wskazówki i uwagi:
Proporcje możecie zmieniać zależnie od Waszych upodobań. U mnie wychodzi napój o dość intensywnym smaku.
Najlepiej smakuje z sokiem malinowym własnej produkcji, ale jeśli nie macie do takiego dostępu, możecie użyć gotowego (kupiłam ostatnio malinowo-lipowy i jest bardzo dobry).
Nadesłał(a) lena,
dnia: 2003-09-07 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.