puszka.pl - pysznie!

Mus czekoladowy cioci Marie Louise


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 6 osób

250 g gorzkiej czekolady
1 łyżeczka waniliowego aromatu
150 g masła
100 g cukru
6 jajek

Przygotowanie:

Czekoladę rozpuścić w "kąpieli wodnej" (do garnka z gorącą wodą wstawić drugi z czekoladą) i dodać aromat waniliowy. Zdjąć z ognia, dołożyć rozdrobnione masło. Utrzeć żółtka z cukrem na białą masę. Dodać rozpuszczoną, letnią czekoladę. Ubić białka na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać wszystko w jednym naczyniu. Odstawić na 6 godzin do lodówki.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-09-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 4/2003

Twoje zapiski: