puszka.pl - pysznie!
Gotowany ryż z jabłkami - dietetyczny
Wersja dietetyczna. Dla łakomczuchów można posypać cukrem lub cynamonem. Przepis ułożony przeze mnie, potrawa banalnie łatwa w przygotowaniu, ale jakże smaczna!
dania obiadowe
śniadanie
Rodzaj diety:
wegańska
Składniki:
dla 2 osób
ryż parboiled (aby się nie sklejał)
sól (do gotowania ryżu)
kilka jabłek
opcjonalnie: cukier, cynamon
Przygotowanie:
15-30 min.
Ugotować ryż. Poczekać aż wystygnie.
Wyłożyć na talerz wybraną ilość. Obrane jabłka utrzeć na tarce i wyłożyć na ryż.
Nadesłał(a)
aśka
, dnia: 2003-09-23 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Twoje zapiski: