puszka.pl - pysznie!

Zapiekanka z kaszy gryczanej z papryką i tofu


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

woreczek (0,5 kg) kaszy gryczanej,
2-3 cebule,
3 papryki,
40 dkg tofu,
olej,
przyprawy

Przygotowanie:

Kaszę ugotować, cebulę w kostkę - zeszklić na oleju. Osobno podsmażyć paprykę. Ser tofu pokroić w kostkę.

W żaroodpornym naczyniu układać kaszę, na niej cebulę, kostki tofu, paprykę i tak na zmianę. Ostatnia warstwa - kasza. Zapiekać 30-40 min w temp. 180-200 stopni C.

Wskazówki i uwagi:

Można w tę zapiekankę włączyć pokrojony i podduszony w kostce rosołowej seler naciowy.

Zastosowane przyprawy wg uznania. Ja daję Vegetę i pieprz oraz kminek i czarnuszkę.
Nadesłał(a) agara72, dnia: 2003-10-14 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: