puszka.pl - pysznie!

Sandesz - słodkie kulki z sera panir


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

0,5 kg delikatnego sera panir
1 szkl. cukru pudru
starta skorka z 3 cytryn

Przygotowanie:

Ser przetrzeć przez sitko na gładką masę. Dodać cukier i startą skórkę cytryny. Ugnieść całość na miękkie, białe ciasto. Przełożyć do garnka i wstawić na ogień na ok. 5 min., ciągle mieszając. Następnie odstawić.

Formować kulki lub przełożyć do foremki i wstawić na 1 godz. do lodówki.

Po godzinie wyjąć. Jeśli mamy sandesz w foremce, pokroić w kostki. Można dodać również zmielone orzechy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-11-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Wegetarianizm po mistrzowsku", Autorka: Ewa Kmiecik. Wyd: Natur Art.2000.

Twoje zapiski: