puszka.pl - pysznie!

Bób duszony z fryzowaną sałatą i pomidorami


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

3 kg młodego bobu
300 g fryzowanej sałaty
3 dojrzałe pomidory
3 łyżki oliwy do smażenia
sól
pieprz
estragon
świeży tymianek

Przygotowanie:

Ugotuj bób i sałatę w dużej ilości osolonej wody (3 minuty od zagotowania). Odcedź i osusz sałatę. Obierz bób i posiekaj. Pomidory obierz i rozgnieć.

W garnku rozgrzej oliwę, wrzuć do niej bób i sałatę. Duś pod przykryciem ok. 5 min. Następnie dodaj rozgniecione pomidory i duś następne 5 min.

Danie podawaj letnie, posypane solą, pieprzem, posiekanym tymiankiem i estragonem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-12-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda 2003

Twoje zapiski: