Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Smak może być dość specyficzny ze względu na szpinak i na suszone pomidory, które smakowo jednak różnią się bardzo od świeżych.
Mnie jednak ta potrawa zachwyciła - a myślałam, że nie lubię szpinaku!
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
dla 3 osób
paczka makaronu - spagetti albo fettucine (takie szersze spagetti), fajnie jeśli będzie szpinakowe
sól
świeże liście szpinaku
słoik suszonych pomidorów w oliwie
świeży czosnek
oliwa do smażenia
Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Liście szpinaku zalewamy na parę sekund wrzątkiem.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojony czosnek. Potem dorzucamy pomidory, a chwilę później szpinak. Kiedy wszystko się podsmaży, przekładamy na patelnię makaron i mieszamy. Chwilę później podajemy :-)
Twoje zapiski: