puszka.pl - pysznie!

Szybkie kotlety z białej fasolki

Kotlety są szybkie, bo wykorzystuje się do nich fasolkę z puszki. Warzywa i majeranek nadają im fajny aromat :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

fasolka biała z puszki
płatki owsiane - 2 łyżki
cebula
pietruszka (korzeń)
seler (korzeń)
majeranek
sól
ew. pieprz ziołowy
sezam lub płatki zbożowe lub bułka tarta do panierowania
olej do smażenia

Przygotowanie:

Fasolkę odsączyć, rozgnieść lub zmielić. Płatki zaparzyć (zalać wrzątkiem do poziomu płatków i zostawić na kilka min.). W tym czasie warzywa oczyścić i zetrzeć na tarce.

Wszystko razem wymieszać, dodać majeranku i doprawić. Jeśli masa będzie za gęsta, można dodać odrobinę zalewy lub oleju.

Formować kotlety i obtoczone smażyć na rozgrzanym oleju.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2003-12-18 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: