Surówka Petera - z awokado, ogórkiem, pomidorem, natką i winegretem
Rodzaj diety: wegańska & RAW
Składniki:
1 sałata
1 awokado
sok z cytryny
3 pomidory
1/3 dużego ogórka
1 czerwona papryka
2 cebulki szalotki
pół pęczka pietruszki zielonej
sos winegret:
ocet winny (najlepiej balsamiczny)
oliwa w proporcjach 3 łyżki oliwy na 1 łyżkę octu
odrobina musztardy Dijon
Przygotowanie:
Sałatę umyć i porwać listki na drobniejsze kawałki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki albo w ćwiartki. Obranego ogórka i paprykę pokroić w kostkę. Cebulki i pietruszkę drobno poszatkować. Awokado przekroić na pół, wyjąc pestkę, obrać, skropić cytryną aby nie ściemniało i pokroić w dużą kostkę.
Wszystko dobrze wymieszać i zalać sosem. Przemieszać i smacznego.
Twoje zapiski: