puszka.pl - pysznie!

Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem

Bardzo szybka, bardzo smaczna :) Świetne awaryjne jedzenie, jeśli nie ma czasu/siły/nic innego w lodówce ;) Kanapki nie potrzebują żadnego masła ani margaryny - oliwa zapewni nam o wiele zdrowsze źródło tłuszczu.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

groszek konserwowy - 1/2 puszki
oliwa z oliwek lub olej zimnotłoczony lub woda - 2-4 łyżki
czosnek granulowany lub świeży
ew. oliwki - jeśli ktoś lubi

Przygotowanie:

Groszek odsączyć z zalewy i wsypać do miseczki, dolać oliwy, posypać czosnkiem (ale nie przesadzić, żeby nie było za mocne), ugnieść widelcem na dość gładką masę. Jeśli zdecydujemy się użyć świeży czosnek, lepiej zmiksować wszystko blenderem.

Jeśli ktoś lubi oliwki, to można pokrojone w kawałki dodać do pasty albo później posypać nimi kanapki.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2004-02-07 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: