puszka.pl - pysznie!

Minestrone - wegetariańska zupa ze świderkami [Minestra-Zuppa vegetariana con fusilli]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

1 marchewka
2 nóżki selera naciowego
1 cebula
2 łyżki oliwy do smażenia
350 g ziemniaków
400 g kukurydzy
1 litr rosołu roślinnego/ bulionu warzywnego
250 g makaronu świderki

Przygotowanie:

W dosyć głębokim rondlu należy zarumienić na oliwie wspólnie pokrojoną marchew (w kostkę), seler (w plasterki) oraz posiekaną cebulę. Całość w czasie przypiekania należy mieszać drewnianą łyżką przez około 10 minut, do czasu, kiedy warzywa nie staną się wyraźnie miękkie.

Następnie należy dodać pokrojone w drobną kostkę ziemniaki oraz kukurydzę i gorący rosół. Doprowadzić całość do wrzenia, następnie zmniejszyć płomień i kontynuować aż do chwili, w której ziemniaki będą miękkie i ugotowane.

Pozostaje wrzucić na koniec makaron świderki, i kontynuować gotowanie całości do czasu ugotowania się makaronu. Podawać natychmiast po przygotowaniu w głębokich talerzach.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-08-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Serwis Makaron (już nie istnieje)

Twoje zapiski: