puszka.pl - pysznie!

Brokułowy rosołek


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kg brokułów
bulion warzywny
kasza kukurydziana/kus-kus
3 litry wody
miso
tamari
2 łyżki oliwy

Przygotowanie:

Bulion warzywny można ugotować z warzyw lub użyć dostępnego gotowego bulionu w kostce lub proszku. Brokuły zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub poszatkować naprawdę drobniutko. Wrzucić na gotujący się bulion. Po 20 minutach gotowania na wolnym ogniu, dorzucić kilka łyżek kaszy (na tę ilość wystarczy pół szklanki), wlać oliwę i doprawić tamari. Po 10 minutach, gdy kasza się ugotuje zmiejszyć płomień do minimum i dołożyć kilka łyżek miso. Potrzymać jeszcze z 5 minut i gotowe.
Nadesłał(a) Jimiasty, dnia: 2004-04-21 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: