puszka.pl - pysznie!

pikantna zupa kukurydziana


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 szkl. bulionu
80 g kukurydzy
¼ pora
½ lyzeczki oliwy
1 lyzeczka maki
½ straczka papryczki chilli
½ pomidora
3 lyzki jogurtu naturalnego
cukier
bazylia
sol i pieprz

Przygotowanie:

pora umyc, pokroic w krazki i zeszlic na patelni, posypac maka. zalac rosolem, dodac osaczona kukurydze i gotowac 10 min. papryke umyc, usunac pestki i pokroic drobno. pomidora sparzyc, zdjac skore i pokroic na kawalki. pomidora i chilli dodac do zupy i gotowac 5 min. zaprawic jogurtem i przyprawic.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2004-05-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, wydanie specjalne: Kalendarz 2004

Twoje zapiski: